Składniki: pasta sojowa 53% (mączka sojowa, mąka pszenna, sól, pszenica, słód, syrop kukurydziany, mieszanka zbóż (mąka pszenna, sól, pszenica, słód), przyprawa chili, cukier, zboża fermentowane, woda, puree cebulowe, przyprawa chili proszek, esencja z grzybów shiitake, esencja czosnkowa, odtłuszczony sos sojowy w proszku, prażony sezam, prażony proszek sojowy, sos chili i sól
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i unikać bezpośredniego światła słonecznego
Jeśli lubisz Samgyeopsal we właściwym koreańskim stylu, gruby, tłusty boczek wieprzowy, choć nigdy nie przyprawiony, jest grillowany w piekarniku przy stole w jadalni, przynosząc wspaniały smak, który trudno znaleźć. Jedząc z liśćmi majeranku bez kimchi i ssamjang (mieszanka pasty sojowej i sosu chili), uważa się, że straciła smak tego dania.
Jest również prosty w wykonaniu, spróbuj grillować pyszne skwierczące kawałki mięsa z kilkoma plasterkami czosnku, zielonej papryki, mielonej cebuli, drobno posiekanej szalotki i różnych kimchi. Idealny jest grillowany boczek wieprzowy z tradycyjnym soju.
Szczególnie dla Ssamjang, czyli mieszanki pasty ze sfermentowanej fasoli i sosu chili, aromatu sosu sojowego, miękkiego i lekko pikantnego miąższu sosu chili, czasem odrobiny zmielonego czosnku zmieszanego ze sobą, za każdym razem, gdy mięso jest gotowane, ludzie Rozsmarowujemy trochę sosu na powierzchni mięsa, zawijamy z sałatą kręconą, ogórkiem… następnie zwijamy, aby wszystko włożyć do ust i dobrze przeżuć.
Czasami sos Ssamjang jest również modyfikowany, aby można go było podawać z daniami z wołowiny, jagnięciny, owoców morza lub po prostu gotowanym mięsem, warto spróbować gotowanych rolad mięsnych z tym sosem.
Orzecznictwo:
Certyfikat PGIS * dla towarów importowanych spoza UE i dopuszczonych do obrotu.
* PGIS - Państwowa Graniczna Inspekcja Sanitarna