Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Takuan, czyli marynowana rzodkiew japońska daikon to popularny składnik sushi. Pomaga także przy trawieniu ciężkostrawnych potraw. Apetyczny dodatek różnego rodzaju sałatek i potraw w kuchni japońskiej.
Takuan, czyli marynowana rzodkiew japońska daikon to popularny składnik sushi. Pomaga także przy trawieniu ciężkostrawnych potraw. Apetyczny dodatek różnego rodzaju sałatek i potraw w kuchni japońskiej.
Jednostka Miary: PUSZKA
Marka: KIER
Opis: Mini kolby kukurydzy. Dekoracyjny dodatek do półmiska wędlin, a także do dań kuchni orientalnej.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Jednostka Miary: PUSZKA
Marka: Asia Foods
Opis: Mini kolby kukurydzy. Dekoracyjny dodatek do półmiska wędlin, a także do dań kuchni orientalnej.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
PHO TAI to rodzaj suszonych w morzu wodorostów (alg). Świeże spektrum PHO TAI jest ciemnozielone, ponad 50 cm średnicy i do kilku metrów długości. Po wyschnięciu są krojone, zanim zbrązowieją, więc wystarczy namoczyć je w wodzie, PHO TAI ponownie rozszerzy się i zmieni kolor na zielono-brązowy przed użyciem. Charakterystyczną cechą PHO TAI jest to, że...
Syczuańska rzodkiew marynowana. Odpowiednio przygotowana i pokrojona wykorzystywana jest w daniach głównych oraz sałatkach. W kuchni orientalnej krajów Dalekiego Wschodu używa się najczęściej świeżej rzodkwi, u nas wspaniałym rozwiązaniem jest właśnie marynowana wersja.Skład: rzodkiew, chilli w proszku, sól, przyprawy
Sposób przechowywania: Produkt należy...
Syczuańska rzodkiew marynowana. Odpowiednio przygotowana i pokrojona wykorzystywana jest w daniach głównych oraz sałatkach. W kuchni orientalnej krajów Dalekiego Wschodu używa się najczęściej świeżej rzodkwi, u nas wspaniałym rozwiązaniem jest właśnie marynowana wersja.
Skład: rzodkiew, chilli w proszku, sól, przyprawy
Sposób przechowywania: Produkt...
Ingredients: bamboo shoots 88%, water, salt, citric acid, sodium benzoate as a preservative.
Netto wt. 454g
Świeże końcówki pędów bambusa konserwowane w solance. Smakują lepiej i są łatwiejsze w użyciu niż pędy bambusa z puszki. Nadaje się do stosowania w zupach lub potrawach smażonych na mieszadle.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE...
Masa netto: 150 g
Skład: tamarynd 100%
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Opis: Sprasowane owoce z drzewa tamaryndowca, o słodko- kwaśnym smaku. Idealnie komponuje się z potrawami mięsnymi i strączkowymi. Jest bardzo cennym owocem w kulturze tajskiej.
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w...
Jednostka Miary: PUSZKA
Skład: Pędy bambusa, woda
Opis: Pędy bambusa w formie grubych nitek. Stanowią jeden z najbardziej specyficznych elementów kuchni chińskiej, w szczególnośc
Pędy bambusa stanowią jeden z najbardziej specyficznych elementów kuchni chińskiej, w szczególności w zupach i sałatkach. W smaku są lekko gorzkawe i chrupkie i mają...
Cienko krojone paski dyni marynowanej w słodkim karmelu. Najczęściej wykorzystywane są do sushi jako składnik Hosomaków lub Futomaków.
Opakowanie zawiera 1000g
Skład: Kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z jęczmienia, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), Mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).
100g świeżej trawy cytrynowej.
Jeśli używasz w całości, posiekaj na pół i delikatnie zmiażdż tyłem noża przed dodaniem, aby pomóc uwolnić smak trawy cytrynowej do dania i dodać delikatnego cytrynowego posmaku.
Kiszone pędy bambusa marki Lotus (rozdrabniane) to cięte pędy bambusa z bambusowych trzciny. Pędy przypominające szparagi mają jasnożółty miąższ i są cudownie al dente. Marynowany bambus marki Lotus (rozdrobniony) można dodawać bezpośrednio do potraw z woka, takich jak kotlet suey. Ponadto marynowany bambus bardzo dobrze nadaje się do przyrządzania...
Skład: Oberżyna, czosnek, sól, papryka, woda.
Opis: Małe, bardzo chrupiące bakłażany polne w ostrym sosie chili. Oryginalna przystawka do dań orientalnych.
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miesjcu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z...
Takuan, czyli marynowana rzodkiew japońska daikon to popularny składnik sushi. Pomaga także przy trawieniu ciężkostrawnych potraw. Apetyczny dodatek różnego rodzaju sałatek i potraw w kuchni japońskiej.