Wiodący europejski dostawca produktów z wodorostów
JAKOŚĆ PREMIUM – ARKUSZE NORI, PRZEKĄSKI Z WODOROSTÓW, PŁATKI, BATONY, FRYTKI I INNE WEGAŃSKIE POTRAWY Z WODOROSTÓW
Wodorosty morskie są doskonałym źródłem minerałów, wysokiej jakości białek, enzymów, witamin (A, B1, B2, B6, B12, C, niacyny (B3), kwasu foliowego (B9) i przeciwutleniaczy. Dlatego to morskie warzywo jest ulubionym produktem wśród wegetarian Większość naszych produktów pasuje do kolejnych kategorii: wegańskie, bez laktozy, bezglutenowe, 0% tłuszczów trans, 0% cholesterolu.
Wodorosty morskie różnych gatunków są dobrze znane w kuchni azjatyckiej, a ekstrakty z wodorostów, takie jak karageny, alginiany i agary, są używane w szerokiej gamie produktów spożywczych. Czy wiemy o tym, czy nie, prawdopodobnie spożywamy wodorosty w takiej czy innej formie każdego dnia tygodnia, szczególnie jeśli pijemy piwo, jemy lody lub myjemy zęby.
Wodorosty mają wiele możliwości zastosowania w przygotowaniu żywności ze względu na swoją unikalną strukturę, dobrze zbilansowaną twardość i naturalny smak. Uwielbiają go nie tylko azjatyccy szefowie kuchni, ale wiele europejskich restauracji wegetariańskich i mięsnych używa morskiej nuty do serwowania najlepszych dań w historii. Ponadto istnieją wiarygodne badania, które twierdzą, że codzienne spożywanie suszonych alg zmniejsza ryzyko wystąpienia wrzodów i nowotworów żołądka, niektórych rodzajów raka, cukrzycy i chorób układu krążenia.
Większość naszych produktów z alg jest niskokaloryczna, a błonnik pokarmowy z wodorostów poprawia motorykę jelit, wspomaga aktywność pożytecznych bakterii, pomaga schudnąć, ponieważ sprawia, że dłużej odczuwamy uczucie sytości po posiłku. Jest to więc produkt, którego nie należy unikać podczas nawet najsilniejszych diet, wręcz przeciwnie, możesz włączyć do swojej codziennej diety trochę trawy morskiej, aby poprawić swoje zdrowie i poprawić kondycję.