Filtruj według

Kategorie

Kategorie

Dostępność

Dostępność

Marka

Marka

Cena

Cena

  • 2,00 zł - 78,00 zł

Kod produktu: 102981

Marka: Royal Dancer

Ryż Jaśminowy Royal Dancer 2024 Tajski 4,54kg

Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.

Cena 41,50 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 151561

Marka: Lanzhou

Makaron Chunsi Ramen Lanzhou 2kg

Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia. 

Cena 32,55 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 631664

Marka: Asia-Foods

Mango Suszone Asiafoods 200g

Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne. Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...

Cena 15,64 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 125123

Marka: HIEP LONG

Herbata Zielona Thai Nguyen - Hiep Long - 200g

Tradycyjna, zielona wietnamska herbata, smaczna i zdrowa. Duża paczka 200g w bardzo dobrej cenie. Można wielokrotnie ją zaparzać. Z poczatku kolor i smak będą intensywny, wraz z kolejnymi dolewkami wody zyskując na łagodności. Idealna jako dodatek do ciężkich smażonych dań, znakomicie pobudzi.

Cena 18,50 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Makarony, zupy
Makarony, zupy

Makarony, zupy

Aktywne filtry

Kod produktu: T152124

Marka: SAMLIP

Makaron Udon świeży Samlip 200g

To jeden z trzech typowych japońskich makaronów (Udon, Soba, Ramen). Makaron Udon jest zrobiony z mąki pszennej, najgęstszego rodzaju makaronu w Japonii (średnica jest tak duża, jak czubek pałeczek), bardzo gładkiego, ciągnącego się, miękkiego, wygodnego na pożywny szybki posiłek. Zwykle podawane z dashi, smażonymi potrawami, jajkami, owocami morza,...

Cena 2,99 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 150243

Marka: Asia-Foods

Makaron Ryżowy PHO Sen Viet 500g

Makaron Ryżowy PHO Sen Viet -Można go odpowiednio ugotować w zaledwie 3 minuty, używając tylko gorącej wody. Jesteśmy w stanie zapewnić konsumentom eksplorację żywności i ekscytację, do której dążysz… a wykonanie jest proste!

Cena 10,00 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 150523

Marka: Farmer

Makaron Ryżowy Lami Pho 4mm 500g

Makaron ryżowy, używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup i smażenia z dodatkami (np.zupa Pho i Pad Thai), takie jak warzywa czy mięso. Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu. *PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny

Cena 9,00 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 150341

Marka: Farmer

Makaron Ryżowy 5mm 400g - Farmer

Makaron ryżowy ma postać cienkich, półprzezroczystych nitek o średnicy 5 mm. Wytwarzane wyłącznie z wody i mąki. Służy do przygotowania pad thai, sajgonek oraz jako dodatek do zup lub warzyw i mięs. Stosowany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych.

Cena 7,35 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 153523

Marka: HIEP LONG

Makaron Vermicelli z mąki ararutowej Lami 250g, Hiep Long

Masa netto: 250 g Skład:  Mąka ararutowa, woda  Opis: Często smażony bezpośrednio w suchym stanie na głębokim tłuszczu znacznie zwiększa swoją objętość, stając się lekkim i kruchym. Używany jest jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelakich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym. Przepisy i zastosowania: Przed przyrządzeniem należy namoczyć makaron...

Cena 8,40 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 152124

Marka: SAMLIP

Makaron Udon świeży Samlip 200gx30

To jeden z trzech typowych japońskich makaronów (Udon, Soba, Ramen). Makaron Udon jest zrobiony z mąki pszennej, najgęstszego rodzaju makaronu w Japonii (średnica jest tak duża, jak czubek pałeczek), bardzo gładkiego, ciągnącego się, miękkiego, wygodnego na pożywny szybki posiłek. Zwykle podawane z dashi, smażonymi potrawami, jajkami, owocami morza,...

Cena 77,81 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 151753

Marka: HIEP LONG

Makaron Ryżowy Lami Bun Rozmiar M 500g Hiep Long

Makaron ryżowy w formie nitek. Używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup, możemy też go usmażyć z dodatkami, jak warzywa czy mięso. Podstawa wietnamskiej potrawy Bun. Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu. *PGIS – Państwowy Graniczny...

Cena 8,40 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 151561

Marka: Lanzhou

Makaron Chunsi Ramen Lanzhou 2kg

Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia. 

Cena 32,55 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 151065

Marka: VIMIXA

Makaron Mixao Vimixa Red Box 500g

Makaron błyskawiczny to jeden z najpopularniejszych makaronów w kuchni chińskiej. Jego niepowtarzalny smak i właściwości (które pozwalają na użycie tego makaronu praktycznie do każdego rodzaju potraw) sprawiają, iż ma on wielu wielbicieli na całym świecie. Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu. Kraj pochodzenia:...

Cena 8,40 zł
Więcej
W magazynie

Makaron ryżowy lub po prostu makaron ryżowy to makaron zrobiony z ryżu. Głównymi składnikami są mąka ryżowa i woda. Czasami dodaje się takie składniki, jak tapioka lub skrobia kukurydziana, aby poprawić przezroczystość lub zwiększyć galaretowatą i ciągnącą się konsystencję makaronu. Makaron ryżowy najczęściej występuje w kuchniach Azji Wschodniej, Południowo-Wschodniej i Południowej. Są dostępne w postaci świeżej, mrożonej lub suszonej, w różnych kształtach, grubościach i fakturach. Świeży makaron jest również bardzo łatwo psujący się; ich okres przydatności do spożycia może wynosić zaledwie kilka dni.

Wermiszel ryżowy to cienka forma makaronu. Czasami nazywa się go „makaronem ryżowym” lub „pałeczkami ryżowymi”, ale nie należy go mylić z makaronem celofanowym, innym azjatyckim rodzajem makaronu zrobionego ze skrobi z fasoli mung lub skrobi ryżowej, a nie z samych ziaren ryżu.

Główne różnice między makaronem Vermicelli a makaronem ryżowym. Makaron Vermicelli robi się z mąki Maida, a makaron ryżowy z mąki ryżowej. Makaron Vermicelli jest okrągły, podczas gdy makaron ryżowy jest płaski.

Makaron ryżowy ma mniej kalorii, tłuszczu i białka niż makaron jajeczny. Mają też więcej węglowodanów. Jedna filiżanka ugotowanego makaronu ryżowego z białego ryżu ma około 193 kalorii, 0,4 grama tłuszczu, 43,8 grama węglowodanów, 1,8 grama błonnika i 1,6 grama białka, co czyni je zdrową opcją.

Jak smakuje makaron ryżowy? Smak makaronu ryżowego często nabiera smaku potrawy, wchłaniając używane sosy i przyprawy. Z bardzo małą ilością sosu mają łagodny smak ryżu ze względu na zawartość mąki ryżowej. Odpowiednio ugotowany, cienki makaron ryżowy będzie delikatny i lekki.

Ponieważ makaron ryżowy jest tak delikatny, nie gotuj go tak, jak robisz z makaronem. Czemu? Ponieważ ich gotowanie spowoduje, że uwolnią za dużo skrobi i to jest główny powód, dla którego zamieniają się w papkowaty bałagan, gdy je smażysz. Jeśli robisz zupę z makaronem ryżowym, ugotuj je bezpośrednio w bulionie.

W zależności od grubości makaron z miękkiej pszenicy ugotowanie rzadko zajmuje więcej niż trzy do pięciu minut. Makaron ryżowy gotuje się nawet szybciej niż pszenny — mięknie w mniej niż minutę we wrzącej wodzie. Makaron z fasoli mung i yam również gotują się błyskawicznie, a do ich ugotowania możesz nawet nie potrzebować wrzącej wody – gorąca woda powinna wystarczyć.

Pomimo faktu, że makaron ryżowy jest powszechnie używany w całej kuchni azjatyckiej, makaron ramen nie jest makaronem ryżowym. Zamiast tego ramen to rodzaj makaronu, który jest wytwarzany z bardzo cienkich pasm makaronu jajecznego.

Płaski makaron ryżowy ma tendencję do sklejania się, gdy skrobia wychodząca z makaronu ryżowego podczas gotowania sprawia, że ​​stają się lepkie. Jeśli nie będziesz stale mieszał i nie smażył płaskiego makaronu ryżowego lub nie jesteś w stanie utrzymać wilgoci w składnikach, istnieje duże prawdopodobieństwo, że płaski makaron ryżowy będzie się sklejał i zlepiał.

Jaka jest różnica między makaronem ryżowym a makaronem pho?

Zupy z makaronem bułkowym używają makaronu wermiszelowego, który ma okrągły kształt i po ugotowaniu ma ciemniejszy biały kolor. Zupy Pho z makaronem używają patyczków ryżowych, które są płaskie i po ugotowaniu mają nieprzezroczysty i półprzezroczysty kolor. Co to jest? Makaron bułkowy robi się z mąki maida, a paluszki ryżowe z mąki ryżowej.

Jak długo należy gotować makaron ryżowy?

W garnku o pojemności od 6 do 8 litrów na dużym ogniu zagotować od 3 do 4 litrów wody. Dodaj makaron ryżowy i wymieszaj do rozdzielenia; gotować do miękkości, aż będzie miękko, 2 do 3 minut. Drenaż. Jeśli nie używasz od razu, dobrze spłucz, aby makaron się nie sklejał i ponownie odcedź.

Śledź nas na Facebooku