Filtruj według

Dostępność

Dostępność

Marka

Marka

Cena

Cena

  • 10,00 zł - 14,00 zł

Kod produktu: 102981

Marka: Royal Dancer

Ryż Jaśminowy Royal Dancer 2024 Tajski 4,54kg

Skład: ryż jaśminowy 100% (Thai Hom Mali rice) Masa: 4,54 kg  Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.  *PGIS- Państwowy Graniczny Inspektoriat Sanitarny

Cena 45,00 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 151561

Marka: EAGLOBE

Makaron Chunsi Ramen Lanzhou 2kg

Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia. 

Cena 32,55 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 631664

Marka: Asia-Foods

Mango Suszone Asiafoods 200g

Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne. Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...

Cena 15,64 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 103453

Marka: Vinaseed

Ryż Jaśminowy VJ Gold 5kg

Ryż Vinaseed VJ Gold produkowany jest zaawansowaną japońską technologią, ma charakterystyczny aromat, bogaty smak, lepki i słodki ryż. Ryż VJ Gold to pyszny, wysokiej jakości produkt ryżowy wytwarzany z wyśmienitych odmian ryżu, ściśle kontrolowany na wszystkich etapach: selekcji, uprawy i produkcji... aby zapewnić doskonałą jakość.

Cena 48,50 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 301492

Marka: JADE BRIDGE

Sos Teriyaki Gęsty 1,8L - Desly

Składniki: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku Produkt może zawierać alergeny: pszenica, soja Opis: Sos Teriyaki bazuje na sosie sojowym, cukrze i przyprawach, takich jak anyż czy kminek, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...

Cena 48,20 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Papier do sajgonek, dim sum...
Papier do sajgonek, dim sum...

Papier do sajgonek, dim sum...

Aktywne filtry

Kod produktu: 111623

Marka: HIEP LONG

Papier Ryżowy Wietnam Hiep Long 250g

Papier ryżowy to cienkie, okrągłe placki otrzymane z mąki ryżowej. Służy do zawijania dowolnego farszu. Jest on podstawą potrzebną do przyrządzania wietnamskiej specjalności - sajgonek. Skład: mąka ryżowa, woda, sól.  Właściwości: produkt w pełni naturalny - 100% czystego ryżu, bez domieszki tapioki bez glutenu, wolny od tłuszczu. Przepisy i zastosowanie:...

Cena 11,00 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 111553

Marka: HIEP LONG

Papier Ryżowy Wietnam Hiep Long 500g

Papier ryżowy to cienkie, okrągłe placki otrzymane z mąki ryżowej. Służy do zawijania dowolnego farszu. Jest on podstawą potrzebną do przyrządzania wietnamskiej specjalności - sajgonek. Skład: mąka ryżowa, woda, sól.  Właściwości: produkt w pełni naturalny - 100% czystego ryżu, bez domieszki tapioki bez glutenu, wolny od tłuszczu. Przepisy i zastosowanie:...

Cena 12,80 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 111524

Marka: Bamboo Tree

Papier Ryżowy Tufoco 22cm 340g

Opis: Papier ryżowy to cienkie, okrągłe placki otrzymane z mąki ryżowej. Służy do zawijania dowolnego farszu. Jest on podstawą potrzebną do przyrządzania wietnamskiej specjalności - sajgonek. Ten papier ryżowy nie nadaje się do sajgonek smażonych, tylko jedynie świeżych. Sposób przechowywania: Produkt po otwarciu należy przechowywać w suchym ciemnym...

Cena 11,55 zł
Więcej
W magazynie

Jadalny papier ryżowy jest używany do produkcji świeżych letnich bułek (sałatkowych) lub smażonych sajgonek w kuchni wietnamskiej, gdzie papier ryżowy nazywa się bánh tráng lub bánh đa nem. Składniki papieru ryżowego spożywczego obejmują mąkę z białego ryżu, mąkę z tapioki, sól i wodę. Proszek z tapioki sprawia, że ​​papier ryżowy jest kleisty i gładki. Jest zwykle sprzedawany suszony w cienkich, chrupiących, półprzezroczystych okrągłych arkuszach, które są owinięte w celofan. Arkusze są indywidualnie zanurzane na krótko na kilka sekund w ciepłej lub chłodnej wodzie, aby zmiękły, a następnie owijane wokół pikantnych lub słodkich składników.

Papier jadalny jest używany do domowego wypieku żywności, takiej jak makaroniki, i często jest sprzedawany osobno jako kolorowe arkusze, które są albo gładkie, albo z nadrukiem, np. banknotami.

Papier ryżowy sprzedawany jest w suszonych arkuszach. Przed użyciem będziesz musiał je ponownie nawodnić, aby były elastyczne. Po nawodnieniu papier ryżowy można jeść bez zmian — jak letnie bułeczki — lub smażyć. Świeże bułki to najczęstszy sposób, w jaki pracujemy z papierem ryżowym w naszej kuchni.

Im więcej ryżu jest w gazetach, tym są bardziej nieprzejrzyste i grubsze. Papiery wykonane z ryżu i skrobi z tapioki mają półprzezroczystą stronę i wydają się bardziej wzniosłe w opakowaniu; te cieńsze dogodnie miękną w ciepłej lub letniej wodzie, podczas gdy grubsze potrzebują cieplejszej wody.

Jak długo moczysz papier ryżowy?

Umieść jedno opakowanie ryżu w wodzie i pozostaw do namoczenia tylko przez 10-15 sekund. Po wyjęciu i ułożeniu na blacie lub talerzu nadal powinien być dość twardy. (Zmięknie, gdy dodasz składniki nadzienia, ale jeśli pozwolisz mu moczyć się zbyt długo, stanie się zbyt miękki i rozdziera się, gdy go zwiniesz.)

Wiele opakowań z papieru ryżowego jest oznaczonych jako „skórka na sajgonki”, ale wiedz, że jest to termin technicznie stosowany do chińskich sajgonek na bazie pszenicy, które pochodzą z Szanghaju; Filipiński lumpia są wykonane z podobnego rodzaju cienkiego opakowania. Viet rolki papieru ryżowego w jakiś sposób stały się znane jako sajgonki, chociaż są spożywane przez cały rok!

Papier ryżowy, owijki wonton są również częścią owijek ryżowych. Jedyna różnica między opakowaniem papier wonton a opakowaniem ryżu polega na tym, że do ciasta z mąki ryżowej dodaje się jajko. Ciasto jest następnie rozwałkowane na gładkie płaskie cienkie arkusze, które zwykle są cięte na pożądane kształty i rozmiary.

Śledź nas na Facebooku