Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Ryż Vinaseed VJ Gold produkowany jest zaawansowaną japońską technologią, ma charakterystyczny aromat, bogaty smak, lepki i słodki ryż.
Ryż VJ Gold to pyszny, wysokiej jakości produkt ryżowy wytwarzany z wyśmienitych odmian ryżu, ściśle kontrolowany na wszystkich etapach: selekcji, uprawy i produkcji... aby zapewnić doskonałą jakość.
Składniki: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku
Produkt może zawierać alergeny: pszenica, soja
Opis: Sos Teriyaki bazuje na sosie sojowym, cukrze i przyprawach, takich jak anyż czy kminek, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...
Makaron ramen różni się od innych rodzajów makaronów, makaron ramen jest wytwarzany z mąki pszennej, wody, soli i popiołu. Woda z popiołu chińskiego pomaga zwiększyć twardość i nadać makaronowi charakterystyczny smak i żółty kolor.
świeży makaron ramen do przygotowania ciekawych potraw japońskich i koreańskich.
Makaron ramen ma różne kształty i długości,...
Opis: Pasta Tom Kha to główny składnik tajskiego specjału- zupy Tom Kha Gai. Pasta jest łagodna i aromatyczna, w której wyraźnie dominuje galangal. Jest bardzo prosta w przyrządzeniu: zawartość słoika należy wymieszać z wodą lub bulionem, mlekiem kokosowym, dodać kurczaka i w ten sposób mamy gotową podstawową wersję tej zupy.
Sposób przechowywania: Produkt trzymać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 137 kcal
Tłuszcze: 1,2 g
w tym nasycine: 1,1 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 22 g
Białko: 2,5 g
Sól: 12,1 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Grzyby słomiane / słomkowe są bardzo popularnym gatunkiem grzybów w krajach azjatyckich. Mają delikatny, słodkawy smak i wyjątkową chrupkość, dzięki czemu stanowią rewelacyjny dodatek do zup i potraw smażonych na woku, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich..
Skład: grzyby słomiane (Volvariella volvacea), woda, sól, glutaminian sodu.
Sposób...
Uwaga: To warzywa świeże, dlatego nie przyjmujemy zwrotów, zamówień z przedpłatą przelewem, istnieje ryzyko opóźnienia w dostawie, gdyż czekamy na nowy towar od dostawcy.
Skład: Galangal swieży całe
Galangal jest często wykorzystywany głównie jako przyprawa w kuchni azjatyckiej. Jest porównywalny do imbiru pod względem smaku I aromatu
Masa netto: 10 g x5
Skład: badian właściwy, goździk, kardamon, cynamon, biedrzeniec anyż, sól
Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest...
Suchy japoński bulion rybny w proszku, który jest dodawany do zup i gulaszów. Jest bardzo popularny w Japonii i innych miejscach Azji; jednak nie tak powszechne na Zachodzie. „Dashi” to suchy wywar rybny, który zawiera suszone płatki bonito i wodorosty konbu. Dashi ma naturalne właściwości pachnące i smakowe, służy jako baza dla dużej części dań...
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Tradycyjny, koreański, aromatyczny przyprawa o smaku wołowy. Dasidy (dasi) używa się do przyprawiania zup, ryb, warzyw i do przygotowywania marynat. Stanowi ona podstawę dla setek potraw, np.: japońskiego hot pot'a, czy po prostu jako naturalny "ulepszacz" smaku.
Opakowanie: 1kg/opk - 10opk/krt
Kraj pochodzenia: KOREA POŁUDNIOWA
Marka: CJ
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Przyprawa do zup Knorr składa się z takich składników jak: sól, wzmacniacz smaku, cukier rafinowany, skrobia z tapioki, mączka z polędwicy i ekstrakt ze grzybów, syntetyczny aromat mięsny, wzmacniacz smaku, tłuszcz, modyfikowana skrobia kukurydziana, syntetyczny aromat bulionowy, proszek ekstraktu drożdżowego, fermentacja soi proszek, witamina A i barwnik...
PAPRYKA DO KIMCHI GOCHUGARU SEMPIO 1kg
Opis:Papryka jest cenioną przyprawą kuchni całego świata. Ma aromatyczny zapach oraz smak: ostry i piekący lub słodki i łagodny- w zależności od jej gatunku. Jest używana do każdego rodzaju potraw. Mielona papryka chili wykorzystywana jest również do innych koreańskich potraw, które wymagają bardzo ostrego smaku np....
Zupa PHO z wołowiną to słynna wietnamska specjalność, która śmiało prezentuje stołeczne tradycje. Rustykalny smak, który pochodzi ze starej receptury Pho ze słodyczą duszonych kości i atrakcyjnym mieszanym zapachem charakterystycznych przypraw, takich jak cynamon, anyż, imbir, kardamon,... teraz może być z łatwością wykonywany przez mamy, a nawet młode...
Zestaw 3 naturalnych, suszonych przypraw orientalnych, składajacy się z lasek cynamonu, gwiazdek anyżu i nasion kardamonu. Można wykorzystywać go osobno, ale w pakiecie idealnie nadaje się do przygotowywania wietnamskiego specjału - zupy Pho.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu.