Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczna.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczna.
Baza do zup z suszonych płatków młodego tuńczyka katsuo.
Składnik tysięcy japońskich dań, świetny sposób na uzyskanie niepowtarzalnego smaku.
Podstawa kuchni japońskiej do przyrządzenia zupy miso, zup z makaronami japońskimi, bulionów, gorących kociołków.
Dashi to niezmiernie istotny smak kuchni japońskiej.
Produkt oryginalny - zawiera dwa opakowania po...
Masa netto: 10 g
Skład: badian właściwy, goździk, kardamon, cynamon, biedrzeniec anyż, sól
Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Wykonany jest z wyselekcjonowanych materiałów i procesów produkcyjnych, które zostały certyfikowane przez międzynarodowe standardy „GMP” i „HACCP”, i stają się doskonałym menu w jednej saszetce.
Rosół Bao Long jako gotowa przyprawa do tradycyjnych wietnamskich potraw: gulaszu, zup
Dania Kho Tieu (wietnamska duszona wieprzowina z pieprzem, wietnamska duszona ryba z pieprzem) to znane Wietnamczykom rustykalne danie, sposób na zrobienie wieprzowiny duszonej papryki jest niezwykle prosty, łatwy do wykonania, nie wymaga czasu na wyrafinowane...
Kimchi to sfermentowane koreańskie warzywa, które przechodzą proces produkcji kwasu mlekowego. Dosłowne tłumaczenie to „zatopione warzywo”. Tradycyjnie warzywa są marynowane, aby zapewnić wystarczającą ilość witamin na zimę. Wielu Koreańczyków uważa, że oprócz ryżu i zupy, żaden posiłek nie jest kompletny bez kimchi. Składniki Lobo Kimchi Spice Mix takie...
Masa netto: 190 g
Skład: sól, cukier, czosnek mielony, wzmacniacz smaku (E627, E631), pieprz mielony.
Opis:Przyprawa Hai Chau dodaje się do marynowania mięs.
Przepis i zastosowanie:
Sposób przechowywania: Produkt trzymać w suchym i chłodnym miejscu.
Nam (Fermented Pork) Nem Chua jest preparatem wieprzowina fermentowane w kuchni wietnamskiej . Składa się z mieszanki chudej wieprzowiny i łagodnych pasków gotowanej skórki, przyozdobionej czosnkiem i chili. Może przybierać tworzenie kawałków wielkości kęsa, pojedynczo zawiniętych w folię i folię. Ma słodko-kwaśny smak charakterystyczny dla fermentacji...
Masa netto: 500 g
Skład: Chilli ostre, czosnek, cukier, orzech ziemny, sól, wzmacniacz smaku, glutaminian sodu, sezam, olej orzechowy, galangal, przyprawy.
Produkt zawiera alergeny: orzechy ziemne, sezam
Opis: Przyprawa sate jest produkowana na bazie orzeszków ziemnych, imbiru, oleju i chilli, co nadaje jej pikantności i zdecydowanego charakteru....
Chińska czerwona wieprzowina grillowana lub „char sui” jest bardzo popularna w Chinach i można ją teraz łatwo przygotować w domu. Wystarczy wymieszać mieszankę z wodą i użyć jako marynaty do mięsa. Spróbuj swojego smacznego char sui w autentycznym daniu chop suey z makaronem i innymi mięsami.
PAPRYKA DO KIMCHI GOCHUGARU SEMPIO 1kg
Opis:Papryka jest cenioną przyprawą kuchni całego świata. Ma aromatyczny zapach oraz smak: ostry i piekący lub słodki i łagodny- w zależności od jej gatunku. Jest używana do każdego rodzaju potraw. Mielona papryka chili wykorzystywana jest również do innych koreańskich potraw, które wymagają bardzo ostrego smaku np....
Jedną z najpopularniejszych potraw tajskich jest Pad Thai – makaron ryżowy smażony lub gotowany na parze z różnymi warzywami, orzechami, owocami morza itp. Istnieje wiele wariacji tego dania. Ale jego główną cechą jest doskonały pikantny smak, łączący najbardziej nie do pomyślenia smaki i bardzo smaczny wygląd.
Chińska czerwona wieprzowina grillowana lub „char sui” jest bardzo popularna w Chinach i można ją teraz łatwo przygotować w domu. Wystarczy wymieszać mieszankę z wodą i użyć jako marynaty do mięsa. Spróbuj swojego smacznego char sui w autentycznym daniu chop suey z makaronem i innymi mięsami.
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Sos do koreańskich dań BBQ, jeden z głównych składników do tworzenie doskonałej koreańskiej wołowiny Bulgogi. Dzięki mieszance różnych przypraw razem z puree z jabłek i gruszek zmiękcza mięso i usuwa nieprzyjemny zapach wołowiny.
Bardzo pyszny, aromatyczny i niezwykle wyjątkowy sos tofu chińskiej marki Wang Zhi He. Sfermentowany sos z twarogu fasoli jest dostępny w butelkach o pojemności 340 g, który jest wytwarzany metodą konserwacji z użyciem wina i czerwonego ryżu. Ta intensywna fermentacja sprawia, że sos z twarogu fasolowego jest niezwykle bogaty i aromatyczny, o...
Masa netto: 500 g
Skład: anyż, cynamon, goździk, owoce kopru włoskiego, pieprz biały
Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczna.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.