Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Skład: ryż jaśminowy 100% (Thai Hom Mali rice)
Masa: 4,54 kg
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS- Państwowy Graniczny Inspektoriat Sanitarny
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Ryż Vinaseed VJ Gold produkowany jest zaawansowaną japońską technologią, ma charakterystyczny aromat, bogaty smak, lepki i słodki ryż.
Ryż VJ Gold to pyszny, wysokiej jakości produkt ryżowy wytwarzany z wyśmienitych odmian ryżu, ściśle kontrolowany na wszystkich etapach: selekcji, uprawy i produkcji... aby zapewnić doskonałą jakość.
Fasolka mung to ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka również w kuchni wegetariańskiej. Jest niezwykle smacznym, przy tym lekkostrawnym źródłem naturalnych składników. Jest to produkt, który można wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów, ma dość delikatny, lekko orzechowy, słodkawy smak. Fasolę mung dodawać można do zup (pasuje nawet do pomidorowej), przygotowywać z niej pyszne, aromatyczne pasztety roślinne, a także pasty kanapkowe, pulpety czy burgery wegetariańskie.
Ten produkt (ziarna) jest idelany do uprawy kiełków. Domowa hodowla kiełków jest szybka i prosta, bardziej ekonomiczna niż kupowanie gotowych kiełków w sklepie.
Sposób przechowywania: Produkt trzymać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Fasolka mung to ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka również w kuchni wegetariańskiej. Jest niezwykle smacznym, przy tym lekkostrawnym źródłem naturalnych składników. Jest to produkt, który można wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów, ma dość delikatny, lekko orzechowy, słodkawy smak. Fasolę mung dodawać można do zup (pasuje nawet do pomidorowej), przygotowywać z niej pyszne, aromatyczne pasztety roślinne, a także pasty kanapkowe, pulpety czy burgery wegetariańskie.
Ten produkt (ziarna) jest idelany do uprawy kiełków. Domowa hodowla kiełków jest szybka i prosta, bardziej ekonomiczna niż kupowanie gotowych kiełków w sklepie. Należy również dodać, że własne kiełki są dużo świeższe, a ich pochodzenie nie postawia cienia wątpliwości. Nasiona fasoli Mung należy namoczyć na 10-12 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Po tym czasie przepłukać i umieścić na specjalnej kiełkownicy lub dużym słoju. Aby doczekać się chrupiących i soczystych kiełków, płuczemy nasiona 2 razy dziennie. Po 3-6 pięknie wyrośnięte kiełki są gotowe do spożycia.
Sposób przechowywania: Produkt trzymać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Masa netto: 200g
Kraj pochodzenia: Indie, Mozambik, Paragwaj
Skład: 100% sezam czarny
Opis: Sezam czarny jest bogaty w minerały, takie jak wapń, żelazo, magnez, cynk oraz witaminy. Pomaga też zredukować poziom cholesterolu w krwi.
Masa netto: 200g
Kraj pochodzenia: Indie, Mozambik
Skład: 100% sezam biały
Opis: Sezam biały jest bogaty w minerały, takie jak wapń, żelazo, magnez, cynk oraz witaminy. Pomaga też zredukować poziom cholesterolu w krwi.