Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Opis: Jaja stuletnia - typowe danie kuchni chińskiej, nasączone są pastą z gliny i wody alkalicznej lub popiołem drzewnym, wapnem gaszonym i solą przez jak najdłuższy czas inkubacji. Ta powłoka zapobiega przedostawaniu się bakterii. Po tym procesie białko staje się brązowe lub czarne i ma konsystencję galaretowatą, podczas gdy żółtko staje się zielonkawobrązowe. Po obraniu kaczek 100-letnie jajka można od razu zjeść bez skomplikowanej obrbki. Jest jak zimę przystawka i także przetwarzają inne produkty spożywcze. Jaja te są również używane w medycynie chińskiej jako suplement diety dla chorych.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
PGIS * certyfikat dla towarów importowanych poza UE, do modyfikacji do obrotu
Opis: Stuletnie jajka - typowe danie kuchni chińskiej, są moczone w paście zrobionej z gliny i wody alkalicznej lub popiołu drzewnego, wapna gaszonego i soli przez jak najdłuższy czas inkubacji. Ta powłoka zapobiega przedostawaniu się bakterii. Po tym procesie białko staje się brązowe lub czarne i ma konsystencję galaretowatą, podczas gdy żółtko staje się zielonkawobrązowe.
Jaja te są również używane w medycynie chińskiej jako suplement diety dla chorych.
Po obraniu kaczki 100-letnie jajka można od razu zjeść bez skomplikowanej obróbki. Jest jak zimna przystawka i jest popularny w wielu miejscach:
Kantończycy często zawijają każdy kawałek kaczych 100-letnich jajek w plastry pokrojonego w plasterki imbiru.
Mieszkańcy Szanghaju mieszają stuletnie jajka kacze z tofu.
Na Tajwanie ludzie kroją 100-letnie kacze jajka na plastry, a następnie pokrywają je zimnymi jajkami tofu z sosem Katsuobushi i olejem sezamowym, podobnie jak japońskie Hiyayakko.
W północnych Chinach ludzie pokrywają powierzchnię jaj zimnym tofu, dodają drobno posiekany młody imbir, posiekaną cebulę i posypują mieszanką sosu sojowego lub oleju sezamowego.
W Wietnamie ludzie jedzą surowe jajka z północnej Tajlandii z suszoną papają i krewetkami lub gotują owsiankę… a także przetwarzają inne produkty spożywcze. Ponadto dzisiejsza młodzież bardzo lubi zupę krabową spożywaną ze stuletnich kaczych jaj.
PGIS * certyfikat dla towarów importowanych poza UE, dopuszczonych do obrotu
Pod pachnącym i miękkim smakiem japońskiego mochi, w połączeniu z dobrymi lokalnymi składnikami z Tajwanu, pachną orzeszki ziemne, sezam aksamitny, czerwona fasola miękka, matcha słodka, melon, truskawka, taro gęsta, brązowy cukier...... pachnący! Mamy nadzieję, że zrelaksujesz się i będziesz cieszyć się każdym kęsem słodyczy Mochi w stylu japońskim....
Ciasto Ryżowe Taro 210g
Pod pachnącym i miękkim smakiem japońskiego mochi, w połączeniu z dobrymi lokalnymi składnikami z Tajwanu, pachną orzeszki ziemne, sezam aksamitny, czerwona fasola miękka, matcha słodka, taro gęsta, brązowy cukier pachnący! Mamy nadzieję, że zrelaksujesz się i będziesz cieszyć się każdym kęsem słodyczy Mochi w stylu japońskim....
Ciasto Ryżowe Peanut 210g
Pod pachnącym i miękkim smakiem japońskiego mochi, w połączeniu z dobrymi lokalnymi składnikami z Tajwanu, pachną orzeszki ziemne, sezam aksamitny, czerwona fasola miękka, matcha słodka, taro gęsta, brązowy cukier pachnący! Mamy nadzieję, że zrelaksujesz się i będziesz cieszyć się każdym kęsem słodyczy Mochi w stylu japońskim....
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Ciasto Ryżowe Matcha 210g
Pod pachnącym i miękkim smakiem japońskiego mochi, w połączeniu z dobrymi lokalnymi składnikami z Tajwanu, pachną orzeszki ziemne, sezam aksamitny, czerwona fasola miękka, matcha słodka, taro gęsta, brązowy cukier pachnący! Mamy nadzieję, że zrelaksujesz się i będziesz cieszyć się każdym kęsem słodyczy Mochi w stylu japońskim....
Ciasto Ryżowe z czerwoną fasolą Mochi 210g
Pod pachnącym i miękkim smakiem japońskiego mochi, w połączeniu z dobrymi lokalnymi składnikami z Tajwanu, pachną orzeszki ziemne, sezam aksamitny, czerwona fasola miękka, matcha słodka, taro gęsta, brązowy cukier pachnący! Mamy nadzieję, że zrelaksujesz się i będziesz cieszyć się każdym kęsem słodyczy Mochi w...