Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Ryż Vinaseed VJ Gold produkowany jest zaawansowaną japońską technologią, ma charakterystyczny aromat, bogaty smak, lepki i słodki ryż.
Ryż VJ Gold to pyszny, wysokiej jakości produkt ryżowy wytwarzany z wyśmienitych odmian ryżu, ściśle kontrolowany na wszystkich etapach: selekcji, uprawy i produkcji... aby zapewnić doskonałą jakość.
Składniki: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku
Produkt może zawierać alergeny: pszenica, soja
Opis: Sos Teriyaki bazuje na sosie sojowym, cukrze i przyprawach, takich jak anyż czy kminek, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...
Makaron ramen różni się od innych rodzajów makaronów, makaron ramen jest wytwarzany z mąki pszennej, wody, soli i popiołu. Woda z popiołu chińskiego pomaga zwiększyć twardość i nadać makaronowi charakterystyczny smak i żółty kolor.
świeży makaron ramen do przygotowania ciekawych potraw japońskich i koreańskich.
Makaron ramen ma różne kształty i długości,...
Ryż kleisty odróżnia się od innych rodzajów ryżu przez brak (lub pomijalne ilości) amylozy i duże ilości amylopektyny (dwóch składników skrobi). Amylopektyna jest odpowiedzialna za kleistą jakość tego ryżu. Różnica została przypisana jednej mutacji, która została wybrana przez rolników.
Ryż kleisty odróżnia się od innych rodzajów ryżu przez brak (lub pomijalne ilości) amylozy i duże ilości amylopektyny (dwóch składników skrobi). Amylopektyna jest odpowiedzialna za kleistą jakość tego ryżu. Różnica została przypisana jednej mutacji, która została wybrana przez rolników.
Podobnie jak wszystkie rodzaje ryżu, kleisty ryż nie zawiera glutenu dietetycznego (tj. nie zawiera glutenu i gliadyny) i powinien być bezpieczny dla diet bezglutenowych. Ryż jest również najłatwiej przyswajalnym przez organizm człowieka zbożem, dlatego zalicza się go do grona produktów lekkostrawnych. Nie może go zabraknąć w diecie osób starszych i dzieci, a także wszystkich aktywnych fizycznie. To doskonałe źródło węglowodanów dających energię.
Ryż kleisty pozytywnie wpływa na trawienie. Ma cechy, które powodują, że jest to produkt przeciwbiegunkowy. Dodatkowo reguluje także poziom cukru we krwi.
Ryż brązowy to ryż pełnoziarnisty z usuniętą niejadalną łuską zewnętrzną. Biały ryż to to samo ziarno bez łuski, warstwy otrębów i zarodka zboża. Czerwony ryż, złoty ryż i czarny ryż (zwany także ryżem fioletowym) to całe ryże z różnie ubarwionymi warstwami zewnętrznymi.
Ryż ST24 i ryż ST25 należą do najsmaczniejszych na świecie ryżów o wysokiej wartości...
Ryż Basmati
Oryginalne Basmati o delikatnym aromacie i wyśmienitym smaku.
Idealny do wszystkich dań z ryżu.
Ryż basmati doskonale nadaje się do curry lub jako dodatek do wszelkich dań mięsnych, warzywnych czy rybnych. Jest leżakowany, aby zintensyfikować smak i smak. Jest naturalnie bogaty w witaminy i minerały, więc jest doskonałym wyborem dla osób...
Nasz wysokiej jakości, autentyczny lepki ryż długoziarnisty jest wysyłany do nas prosto od doświadczonych kombajnów z północnej części Wietnamu. Każdą partię pakujemy i wysyłamy, dzięki czemu zawsze otrzymujesz najwyższej jakości lepki ryż do dań tajskich/wietnamskich przygotowywanych w domu, które smakują jak Twoja ulubiona restauracja.
Ryż kleisty...
Ryż kleisty odróżnia się od innych rodzajów ryżu przez brak (lub pomijalne ilości) amylozy i duże ilości amylopektyny (dwóch składników skrobi). Amylopektyna jest odpowiedzialna za kleistą jakość tego ryżu. Różnica została przypisana jednej mutacji, która została wybrana przez rolników.
Ryż kleisty odróżnia się od innych rodzajów ryżu przez brak (lub pomijalne ilości) amylozy i duże ilości amylopektyny (dwóch składników skrobi). Amylopektyna jest odpowiedzialna za kleistą jakość tego ryżu. Różnica została przypisana jednej mutacji, która została wybrana przez rolników.