Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Skład: ryż jaśminowy 100% (Thai Hom Mali rice)
Masa: 4,54 kg
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS- Państwowy Graniczny Inspektoriat Sanitarny
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Opis:To jedna z najpopularniejszych past curry wykorzystywanych w kuchni orientalnej, zwłaszcza tajskiej i indyjskiej. Papryczki chili dodają jej odpowiedniej ostrości, a galangal, kmin, kolendra i trawa cytrynowa sprawiają, że zyskuje ona charakterystyczny, egzotyczny smak i aromat. Idealnie pasuje do potraw z kurczaka, stanowi doskonałe połączenie z mlekiem kokosowym.
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 141 kcal
Tłuszcze: 2,1 g
w tym nasycine: 0,5 g
Węglowodany: 24,6 g
w tym cukry: 4,4 g
Białko: 5,8 g
Sól: 14,4 g
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Skład: ekstrakt z anchois 77%, sól 20%, cukier 3%
Przepisy i zastosowanie: zobacz...
Masa netto: 200g
Skład: 100% cukier palmowy
Opis: Cukier palmowy produkowany jest z palmy Palmyra, palmy daktylowej, kokosowej, a nawet sago. Jest on powszechnie stosowany w krajach Azji Południowej i Wschodniej jako środek leczniczy i substancja słodząca. Jest znacznie zdrowszy od klasycznego cukru białego. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Masa netto: 400g
Skład: chilli czerwone 20%, czosnek, szalotka, sól, trawa cytrynowa, kmin, ziarna kolendry, galangal, kolendra
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: kolendra, kmin
Opis: Massaman curry pochodzi z południowej Tajlandii i różni się od innych tajskich curry, w których można łatwo wykryć indyjskie wpływy (wyróżnia...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Skład: czerwone...
Zielona pasta curry powstaje z pikantnych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra to z kolei dodatek, dzięki któremu pasta nabiera egzotycznego, charakterystycznego smaku i aromatu. Pasta ta jest powszechnie stosowana w kuchni orientalnej do wszelkiego rodzaju potraw.
Składniki: zielone chili,...
Masa netto: 400g
Skład: chilli czerwone 20%, czosnek, szalotka, sól, trawa cytrynowa, kmin, ziarna kolendry, galangal, kolendra
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: kolendra, kmin
Opis: Massaman curry pochodzi z południowej Tajlandii i różni się od innych tajskich curry, w których można łatwo wykryć indyjskie wpływy (wyróżnia...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Skład: suszone czerwone papryki chilli, trawa cytrynowa, szalotka, sól,czosnek, galangal, fasola mung, pasta krewetkowa, skórka limonki, kaffir, ziarna kolendry, kmin rzymski, pieprz.
Produkt zawiera alergen: krewetki
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Zielona pasta curry powstaje z pikantnych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra to z kolei dodatek, dzięki któremu pasta nabiera egzotycznego, charakterystycznego smaku i aromatu. Pasta ta jest powszechnie stosowana w kuchni orientalnej do wszelkiego rodzaju potraw.
Składniki: zielone chili,...
Masa netto: 400g
Skład: chilli czerwone 20%, czosnek, szalotka, sól, trawa cytrynowa, kmin, ziarna kolendry, galangal, kolendra
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: kolendra, kmin
Opis: Massaman curry pochodzi z południowej Tajlandii i różni się od innych tajskich curry, w których można łatwo wykryć indyjskie wpływy (wyróżnia...
Zielona pasta curry powstaje z pikantnych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra to z kolei dodatek, dzięki któremu pasta nabiera egzotycznego, charakterystycznego smaku i aromatu. Pasta ta jest powszechnie stosowana w kuchni orientalnej do wszelkiego rodzaju potraw.
Składniki: zielone chili,...