Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Opis: Plastry imbiru w słodkawej zalewie octowej służą do oczyszczenia kubków smakowych w trakcie spożywania różnych rodzajów sushi, a jego antybakteryjne i wspomagające trawienie właściwości pozwalają na bezpieczne jedzenie surowej ryby.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przesupać do pojemnika z wieczkiem lub do słoika. Otwarty produkt trzymać w lodówce przez 2 tygodnie.
Opis: Plastry imbiru w słodkawej zalewie octowej służą do oczyszczenia kubków smakowych w trakcie spożywania różnych rodzajów sushi, a jego antybakteryjne i wspomagające trawienie właściwości pozwalają na bezpieczne jedzenie surowej ryby.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przesupać do pojemnika z wieczkiem lub do słoika. Otwarty produkt trzymać w lodówce przez 2 tygodnie.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Gotowa mieszanka panierki tempura. Nadaje potrawom chrupkości i efektownego wyglądu. Powszechnie używana do panierowania potraw wegetariańskich.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Ocet jest głównie wykorzystywany w kuchni japońskiej. Używany w małych dozach często jako zamiennik cukru i sosu sojowego. Niezbędny składnik do przygotowania sosu teriyaki.
Skład: ryż kleisty 36%, grzyby kropidlak koij (aspergillus oryzae) 6.3%, woda 28.1%, cukier 16%, alkohol 13.6%.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym...
Wasabi, zwane także chrzanem japońskim to nieodłączny składnik sushi. Jego intensywnie ostry smak nadaje się również do innych dań, niekoniecznie azjatyckich.
Skład: Chrzan wasabi w proszku, gorczyca w proszku, skrobia kukurydziana, substancaja słodząca : E420: barwnik: E102, E133
Przepisy i zastosowanie: Podawane osobna, jak i do sushi
Sposób...
Skład: młody imbir , woda, cukier, ocet, sól, środki konserwujące:
Opis: Plastry imbiru w słodkawej zalewie octowej służą do oczyszczenia kubków smakowych w trakcie spożywania różnych rodzajów sushi, a jego antybakteryjne i wspomagające trawienie właściwości pozwalają na bezpieczne jedzenie surowej ryby.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów...
Ryż biały kleisty wysokiej jakości - do sushi i dań kuchni azjatyckiej. Tsuru to wyselekcjonowane ziarna ryżu o charakterystycznie okrągłym kształcie i subtelnie słodkawym smaku. Po ugotowaniu nabiera przyjemnej puszystości oraz odpowiednio lepkiej konsystencji, która umożliwia łatwe formowanie kulek ryżowych, rolek maki oraz porcji nigiri. Gotowany z...
Sos sojowy jest używany jako sos bazowy lub przyprawa, aby nadać potrawie słony smak. Zwykle je się go z ryżem, makaronem, sushi lub sashimi lub można go również mieszać z proszkiem wasabi do maczania. Na stole często umieszczane są butelki z sosem sojowym do aromatyzowania potrawy. Sos sojowy jest głównym składnikiem wielu popularnych na świecie sosów do...
Skład: 100% ryż średnioziarnisty
Ten średnioziarnisty ryż zdecydowanie różni się od tego, który jemy na co dzień. Po prawidłowym ugotowaniu jest odpowiednio kleisty, dzięki czemu idealnie nadaje się do sushi.
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy na opkaowaniu
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wasabi, zwane także chrzanem japońskim to nieodłączny składnik sushi. Jego intensywnie ostry smak nadaje się również do innych dań, niekoniecznie azjatyckich.
Cienko krojone paski dyni marynowanej w słodkim karmelu. Najczęściej wykorzystywane są do sushi jako składnik Hosomaków lub Futomaków.
Opakowanie zawiera 1000g
Skład: Kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z jęczmienia, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), Mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).
Idealnie dobrana mieszanka smaków. To kluczowy element w przygotowaniu sushi, zaraz po ryżu. Może być również używany do przyprawiania sałatek, zup czy sajgonek.
Bez konserwantów, bez glutaminianu sodu i innych wzmacniaczy smaku.
Masa netto: 500g
Skład: mąka pszenna, skrobia kukurydziana, proszek do pieczenia, sól, wzmacniacz smaku, E621; pieprz biały
Informacja Alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: Pszenice
Opis: Gotowy miks, dzięki czemu uzyskanie chrupkości w smażonych potrawach staje się banalnie proste. Nie jest wymagane dodatkowe doprawianie. Nadaje się do niemal...
Ekologiczny i wygodny! Te pałeczki wykonane są z wysokiej jakości naturalnego bambusa. Bambus jest bardzo łatwo odnawialnym zasobem i jest odnawiany znacznie szybciej niż inne materiały budowlane. Całkowicie biodegradowalne pałeczki te można wyrzucać razem z odpadami spożywczymi. Stanowią idealną równowagę między ekologią a wygodą. Idealne na obiady,...
Prażone wodorosty Nori, prasowane w kwadratach. Wodorosty suszone warto wprowadzić do naszej codziennej diety, nie tylko ze względu na ich niepowtarzalny, morski smak, ale również wspaniałe właściwości odżywcze. Są doskonałym dodatkiem do sałatek, ryżu i zup. Stanowią codzienny składnik potraw kuchni japońskiej, koreańskiej
Gotowa mieszanka do przygotowywania warzyw i owoców morza w tempurze, czyli lekkiej i pikantnej panierce. Najlepszy smak uzyskuje się używając do smażenia oleju sezamowego.
Skład: Mąka pszenna, skrobia pszenna, sól, cukier, skrobia z tapioki, skrobia kukurydziana, proszek do pieczenia, ostre papryczki w proszku, pieprz czarny, czosnek w proszku, imbir w...
Opis: Plastry imbiru w słodkawej zalewie octowej służą do oczyszczenia kubków smakowych w trakcie spożywania różnych rodzajów sushi, a jego antybakteryjne i wspomagające trawienie właściwości pozwalają na bezpieczne jedzenie surowej ryby.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przesupać do pojemnika z wieczkiem lub do słoika. Otwarty produkt trzymać w lodówce przez 2 tygodnie.