Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Produkt może zawierać alergeny: soja, pszenica, ostrygi
Opis: Sos ostrygowy to gęsty, ciemnobrązowy, mocno skondensowany sos, sporządzany na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg, który jest popularnym dodatkiem dań kuchni Krajów Dalekiego Wschodu. Intensywnie podkreśla walory smakowe i zapachowe każdej potrawy. Stosowany jako marynata, sos do smażenia lub, czasami, jako baza do zup..
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Produkt może zawierać alergeny: soja, pszenica, ostrygi
Opis: Sos ostrygowy to gęsty, ciemnobrązowy, mocno skondensowany sos, sporządzany na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg, który jest popularnym dodatkiem dań kuchni Krajów Dalekiego Wschodu. Intensywnie podkreśla walory smakowe i zapachowe każdej potrawy. Stosowany jako marynata, sos do smażenia lub, czasami, jako baza do zup..
Właściwości :
Przepisy i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 15 g
Wartość energetyczna: 5 kcal
Białko:0 g
Węglowodany: 1 g
w tym cukry:1 g
Tłuszcz: 0 g
w tym nasycone: 0 g
Sodium: 420 mg
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Sos na bazie chilli. Wariacje różnią się ilością papryczek i poszczególnymi składnikami. Najbardziej popularny w Polsce jest oelek – jasny, rzadki i ostry. Może być podstawą do tworzenia innych sambali lub jako składnik kuchni. Duże wiadro najlepsze dla gastronomii.
Sos sojowy SEN SOY – 1000 ml
Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Pochodzący z Japonii, dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka. Powstaje w procesie fermentacji mieszaniny soi, pszenicy, wody oraz soli.
Sos sojowy Sen Soy, naturalnie długo warzony, idealnie nadaje się do sushi oraz mięs, owoców morza, warzyw,...
Jedna z najbardziej popularnych koreańskich past chili, stosowanych głównie do przyrządzania KIMCHI i marynat. Można jej również z powodzeniem stosować do doprawiania innych potraw, np. bibimbap. Ma znakomity skład i idealnie się rozprowadza. W warunkach chłodniczych długo zachowuje świeżość.
Skład: ryż sfermentowany, syrop kukurydziany, ostra papryka w...
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Skład : ekstrakt z sardeli (anchois) 66%, sól, cukier.
Alergeny : mięczaki, ryby.
Producent...
Sos sojowy Kikkoman - 20L
Opis: Sos sojowy Kikkoman jest znany i używany od wieków w Japonii jako dodatek do potraw. Sos sojowy Kikkoman jest jak dobre wino naturalnie warzony i fermentowany. Ta rudobrązowa aromatyczna przyprawa może być stosowana do gotowania, a także dodawana do już gotowych dań. Świetnie się komponuje z sushi, owocami morza, mięsem i...
Skład: sól, soja, mąka pszenna, cukier, woda
Informacja Alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: soja, pszenica
Opis: Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs,...
Sempio Sos Sojowy Jin S 15L
Sos sojowy Sempio od 1966 roku prezentuje sos sojowy o głębokim i bogatym smaku.
Smakuje pikantnie i ma charakterystyczny smak umami, odpowiedni do potraw z dużą ilością słonego sosu sojowego, takich jak pikle, które mają całkowitą zawartość azotu co najmniej 1,0%.
Znajdź solony sos sojowy, który dodaje smaku potrawom o...
Opis: Sos sojowy odtłuszczony to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Skład: woda 25.4%, odtłuszczona soja 25%, pszenica 25%, sól 18%, cukier 6.3%,...
Jednostka miary: KARNISTER
Skład: Woda, sól, barwnik karmelowy, cukier, soja, pszenica. Zawiera soję, pszenicę.
Opis: Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ryżu lub ziaren pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw
Z naturalnie warzonego sosu sojowego. Jego bogaty smak soi i pełny kolor delikatnie podkreślą smak...
Jednostka Miary: KARNISTER
Skład: Cukier, Woda, Chilli (25%), Sól, Czosnek, Modyfikowana skrobia kukurydziana, Regulator kwasowości (E260) - kwas octowy, Guma ksantanowa (E415).
Opis: Gotowy słodki sos chilli do kurczaka, z powodzeniem może być równiez użyty do warzyw czy tofu. Ma zastosowanie jako sos do przekąsek lub przyprawa do potraw.
Skład:...
Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Pochodzący z Japonii, dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka. Powstaje w procesie fermentacji mieszaniny soi, pszenicy, wody oraz soli.
Sos sojowy Sen Soy, naturalnie długo warzony, idealnie nadaje się do sushi oraz mięs, owoców morza, warzyw, makaronów i ryżu. Sos sojowy Sen Soy...
Skład: woda, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, wzmacniacz smaku E621, ekstrakt ostrygowy 3%, mąka pszenna, barwnik E150c
Opis: Sos ostrygowy to gęsty, ciemnobrązowy, mocno skondensowany sos, wytwarzany na bazie gotowanego ekstraktu z ostryg, który jest popularnym dodatkiem do kuchni Dalekiego Wschodu. Intensywnie podkreśla smak i aromat każdej...
Pasta orzechowa (inaczej "masło orzechowe") jest produkowana na bazie prażonych orzeszków ziemnych. W wielu krajach wykorzystywana jest do wypieków ciasteczek oraz smarowania kanapek, ma również zastosowanie w kuchni orientalnej jako dodatek do różnego rodzaju potraw.
Skład: olej roślinny, orzechy ziemne 90%, cukier, sól.
Informacja Alergenna:
Produkt...
Tamarynda to bogate źródło pikantności. Jest używany jako przyprawa w kilku kuchniach azjatyckich. Tajska marka Cock oferuje koncentrat tamaryndowca w butelkach po 454g. Butelka zawiera 80% koncentrat tamaryndowca konserwowany mieszaniną wody i benzoesanu sodu. Drzewo tamaryndowca pochodzi z Indii i jest naukowo nazywane „tamarindus indica”.
Produkt może zawierać alergeny: soja, pszenica, ostrygi
Opis: Sos ostrygowy to gęsty, ciemnobrązowy, mocno skondensowany sos, sporządzany na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg, który jest popularnym dodatkiem dań kuchni Krajów Dalekiego Wschodu. Intensywnie podkreśla walory smakowe i zapachowe każdej potrawy. Stosowany jako marynata, sos do smażenia lub, czasami, jako baza do zup..
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.