Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Skład: ryż jaśminowy 100% (Thai Hom Mali rice)
Masa: 4,54 kg
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS- Państwowy Graniczny Inspektoriat Sanitarny
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Jedna z najbardziej popularnych koreańskich past chili, stosowanych głównie do przyrządzania KIMCHI i marynat. Można jej również z powodzeniem stosować do doprawiania innych potraw, np. bibimbap. Ma znakomity skład i idealnie się rozprowadza. W warunkach chłodniczych długo zachowuje świeżość.
Skład: ryż sfermentowany, syrop kukurydziany, ostra papryka w proszku, woda, pasta sojowa, alkohol, sól, ekstrakt z pszenicy, sfermentowana soja, koncentrat soku z czosnku.
Produkt nie zawiera glutaminianu sodu.
Odpowiednia dla vegan i wegetarian.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
Jedna z najbardziej popularnych koreańskich past chili, stosowanych głównie do przyrządzania KIMCHI i marynat. Można jej również z powodzeniem stosować do doprawiania innych potraw, np. bibimbap. Ma znakomity skład i idealnie się rozprowadza. W warunkach chłodniczych długo zachowuje świeżość.
Skład: ryż sfermentowany, syrop kukurydziany, ostra papryka w proszku, woda, pasta sojowa, alkohol, sól, ekstrakt z pszenicy, sfermentowana soja, koncentrat soku z czosnku.
Produkt nie zawiera glutaminianu sodu.
Odpowiednia dla vegan i wegetarian.
Wartość odżywcza w 100 g :
Energia: 212 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy nasycony: 0 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 22 g
Białko: 4 g
Sól: 5,7 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
Ryż Akitakomachi jeden z najbardziej popularnych, wysokogatunkowych i cenionych gatunków ryżu do sushi w Japonii. Odpowiednio przygotowany posiada idealną lepkość, jednoczesnie zachowująć jędrność i puszystość. Jego zapach jest wyjątkowo przyjemny. Ze względu na długość wegetacji, jego zbiory odywają się jedynie raz do roku. Stosunek popytu do dostępności...
Masa netto: 200g
Kraj pochodzenia: Indie, Mozambik
Skład: 100% sezam biały
Opis: Sezam biały jest bogaty w minerały, takie jak wapń, żelazo, magnez, cynk oraz witaminy. Pomaga też zredukować poziom cholesterolu w krwi.
Masa netto: 250 ml
Skład: ekstrakt sezamowy 100%.
Informacja Alergenna:
Produkt zawiera alergeny: sezam
Opis: Olej sezamowy powstaje na bazie prażonych nasion sezamu i ma bardzo mocny, charakterystyczny aromat. W kuchni azjatyckiej znajduje zastosowanie jako przyprawa nadając potrawom intensywny, egzotyczny smak i aromat.
Przepisy i zastosowania:zobacz...
Syczuańska rzodkiew marynowana. Odpowiednio przygotowana i pokrojona wykorzystywana jest w daniach głównych oraz sałatkach. W kuchni orientalnej krajów Dalekiego Wschodu używa się najczęściej świeżej rzodkwi, u nas wspaniałym rozwiązaniem jest właśnie marynowana wersja.Skład: rzodkiew, chilli w proszku, sól, przyprawy
Sposób przechowywania: Produkt należy...
Pasta Thai Chilli to bogata przyprawa stosowana w kilku tajskich potrawach. Powszechnie znana jako „Nam Prik Pao” w Tajlandii, jest pikantną i słodką mieszanką kilku składników, w tym soi, krewetek, chilli, czosnku, tamaryndowca, cukru, soli itp. Służy do smażenia i jest również dobra do mieszania z ryżem lub dodać do pikantnych tajskich sałatek. Może być...
Jedna z najbardziej popularnych koreańskich past chili, stosowanych głównie do przyrządzania KIMCHI i marynat. Można jej również z powodzeniem stosować do doprawiania innych potraw, np. bibimbap. Ma znakomity skład i idealnie się rozprowadza. W warunkach chłodniczych długo zachowuje świeżość.
Skład: ryż sfermentowany, syrop kukurydziany, ostra papryka w...
Destylowane papryczki chili są używane nie tylko jako przyprawa. Olejek chili Lao Gan Ma słoik 210g to połączenie świeżych papryczek chili i przypraw takich jak pilot, cebula, sos sojowy... drobno zmielony, tworząc pachnący olej chili satay. niezwykle bogaty, pobudzający smak.... Produkt jest bardzo znany i lubiany w wielu zakątkach świata dzięki swojemu...
Sos chili firmy Golden Lotus (700ml) to słodko-ostry, uniwersalny dip, idealnie pasujący do kurczaka, krewetek, ryb i innych owoców morza.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny.
Ostry oryginalny, tajski sos chilli, z lecącą gęsią w logo, produkowany ze świeżych papryczek z dodatkiem czosnku, cukru, soli i octu. Jego nazwa wywodzi się od miasta Si Racha, położonego na wschodnim wybrzeżu Zatoki Tajskiej.Nadaje potrawom intensywnej pikantności i wyrazu. Smak czosnku nie powinien dominować smaku całości. Nawet niewielki jego dodatek...
Ciemny sos sojowy Lee Kum Kee Premium pomaga zapewnić pożądany głęboki kolor, pełną konsystencję i połysk gulaszu, zapiekanek, makaronów i innych potraw. Jest naturalnie warzone z soi niezmodyfikowanej genetycznie, bez dodatku MSG i konserwantów. Ciemny sos sojowy ma nutę słodyczy i jest bardziej subtelny w smaku ziaren soi, ponieważ jego głównym celem...
Indonezyjski sos na bazie chilli. Wariacje różnią się ilością papryczek i poszczególnymi składnikami. Najbardziej popularny w Polsce jest oelek – jasny, rzadki i ostry. Może być podstawą do tworzenia innych sambali lub jako składnik kuchni.
Sos chili firmy Golden Lotus (700ml) to słodko-ostry, uniwersalny dip, idealnie pasujący do kurczaka, krewetek, ryb i innych owoców morza.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny.
1. Sempio Gochujang, zrobiony ze starannie wyselekcjonowanych, suszonych na słońcu czerwonych papryczek chili, to pikantna, pikantna i słodka pasta z czerwonego chili. Doda Twoim potrawom pikantnego koreańskiego smaku, nadając im wyjątkowo wyrazisty akcent.
2. Gęsta konsystencja i poziom ciepła nadają mu pikantnego kopa, który sprawia, że Twoje potrawy są...