Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Ostry oryginalny, tajski sos chilli, z lecącą gęsią w logo, produkowany ze świeżych papryczek z dodatkiem czosnku, cukru, soli i octu. Jego nazwa wywodzi się od miasta Si Racha, położonego na wschodnim wybrzeżu Zatoki Tajskiej.Nadaje potrawom intensywnej pikantności i wyrazu. Smak czosnku nie powinien dominować smaku całości. Nawet niewielki jego dodatek potrafi zmienić charakter potrawy.
Ostry oryginalny, tajski sos chilli, z lecącą gęsią w logo, produkowany ze świeżych papryczek z dodatkiem czosnku, cukru, soli i octu. Jego nazwa wywodzi się od miasta Si Racha, położonego na wschodnim wybrzeżu Zatoki Tajskiej.Nadaje potrawom intensywnej pikantności i wyrazu. Smak czosnku nie powinien dominować smaku całości. Nawet niewielki jego dodatek potrafi zmienić charakter potrawy.
Masa netto: 500g
Skład: mąka pszenna, skrobia kukurydziana, proszek do pieczenia, sól, wzmacniacz smaku, E621; pieprz biały
Informacja Alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: Pszenice
Opis: Gotowy miks, dzięki czemu uzyskanie chrupkości w smażonych potrawach staje się banalnie proste. Nie jest wymagane dodatkowe doprawianie. Nadaje się do niemal...
Makaron ryżowy, używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup i smażenia z dodatkami (np.zupa Pho i Pad Thai), takie jak warzywa czy mięso.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Ha Noi Beef Pho to słynna wietnamska specjalność, która śmiało prezentuje stołeczne tradycje. Rustykalny smak, który pochodzi ze starej receptury Pho ze słodyczą duszonych kości i atrakcyjnym mieszanym zapachem charakterystycznych przypraw, takich jak cynamon, anyż, imbir, kardamon,... teraz może być z łatwością wykonywany przez mamy, a nawet młode...
Gotowy sos chilli z ananasem o bardzo prostym, naturalnym składzie. Prosto z serca Wietnamu. Stosowany jako wyśmienity sos do przekąsek lub przyprawa do potraw.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Masa netto: 250 g
Skład: Chilli, pomidor, ocet, czosnek, cukier, sól.
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Opis: Sos chili Hau Sanh to ostry, uniwersalny dip wyprodukowany na bazie czosnku i papryczek chili. Nadaje potrawom intensywnej pikantności i charakteru. Idealnie pasuje do niemalże każdej potrawy- na zimno i na gorąco.
Przepisy i zastosowanie:...
Ten niesamowity czerwony sos chili jest podstawą słodkich i pikantnych smaków kuchni koreańskiej i nadaje pikantnego smaku tak słynnym potrawom, jak grillowane mięso, bibimbap, zupa budae-jjigae i smażony ryż z kurczaka.
Bibimbap - koreański ryż mieszany to jedno z popularnych dań, które możemy zobaczyć we wszystkich koreańskich restauracjach. Bibimbap...
Super ostry, tajski sos chilli, idealnie gęsty, z lecącą gęsią w logo, produkowany ze świeżych papryczek. Ta wersja nie zawiera, w przeciwieństwie do pierwowzoru, czosnku. Jego nazwa wywodzi się od miasta Si Racha, położonego na wschodnim wybrzeżu Zatoki Tajskiej. Nadaje potrawom intensywnej pikantności i wyrazu. Nawet niewielki jego dodatek potrafi...
Sos chili firmy Golden Lotus (700ml) to słodko-ostry, uniwersalny dip, idealnie pasujący do kurczaka, krewetek, ryb i innych owoców morza.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny.
Sos chili Sriracha – autentyczny, tajski, ostry sos chili na bazie naturalnych składników.
Można stosować go, zarówno jako dodatek do oryginalnych potraw azjatyckich, takich jak zupy Tom Yum czy krewetek i warzyw w tempurze, jak również do tradycyjnych polskich potraw takich jak bigos, zrazy czy nawet pyzy. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb,...
Chao, znane również jako plastikowe tofu, z angielskiego: sfermentowany twaróg fasolowy, sfermentowane tofu – to sfermentowane tofu, znana przyprawa i danie w kuchni wschodnioazjatyckiej i południowo-wschodniej Azji. Po procesie naturalnej fermentacji i wyhodowaniu pleśni chao będzie marynowane w przyprawach takich jak anyż, cynamon, papryka, imbir, wino...
Sriracha to tradycyjny sos chili z portowego miasta Si Racha we wschodniej Tajlandii, znany ze swojej ostrości. Sos Sriracha był pierwotnie serwowany w lokalnych restauracjach serwujących owoce morza, a obecnie jest niezbędnym elementem kuchni azjatyckiej. Super ostry sos Sriracha składający się w 75% z chilli jest szczególnie popularny wśród miłośników...
Jedna z najbardziej popularnych koreańskich past chili, stosowanych głównie do przyrządzania KIMCHI i marynat. Można jej również z powodzeniem stosować do doprawiania innych potraw np. bibimbap. Ma znakomity skład i idealnie się rozprowadza. W warunkach chłodniczych długo zachowuje świeżość.
Skład: ryż sfermentowany, syrop kukurydziany, ostra papryka w...
350gSos chili Cock (350g) to słodko-ostry, uniwersalny dip, idealnie pasujący do kurczaka, krewetek, ryb i innych owoców morza.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny.
Sos Thai Chili Słodki – Sen Soy – autentyczny, tajski, gęsty sos chilli na bazie naturalnych składników.
Można stosować go, zarówno jako dodatek do oryginalnych potraw azjatyckich, takich jak krewetki czy warzywa w tempurze, jak również do bardziej tradycyjnych potraw takich jak żeberka, kotlety czy nawet parówki. Słodki Sos Thai Chilli Sen Soy idealnie...
Ostry sos tajski wykonany z zielonej papryki chilli. Bardzo pasuje do owoców morza.
Ostry oryginalny, tajski sos chilli, z lecącą gęsią w logo, produkowany ze świeżych papryczek z dodatkiem czosnku, cukru, soli i octu. Jego nazwa wywodzi się od miasta Si Racha, położonego na wschodnim wybrzeżu Zatoki Tajskiej.Nadaje potrawom intensywnej pikantności i...
Sos chili firmy Golden Lotus to słodko-ostry, uniwersalny dip, idealnie pasujący do kurczaka, krewetek, ryb i innych owoców morza.
Skład: cukier, woda, ocet, papryka czerwona, czosnek, sól, mąka, konserwant sorbinian potasu (E202)
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu. Po otwarciu szczelnie przechowywać w...
Masa netto: 250 g
Skład: Chilli, pomidor, ocet, czosnek, cukier, sól.
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Opis: W sosie chili Chin-Su nie używa się sztucznych przypraw. Sos chili Chin-Su jest wytwarzany z papryczek chili w środkowym Wietnamie, które są szczególnie dojrzałe pod słońcem. Chili są zbierane, gdy są dopiero dojrzałe, ze względu na ich...
Ingredients: Cukier, cebula, czosnek, olej sojowy (14%), Krewetki w proszku, chilli (4%), sos rybny, E621, sól, tamarind.
Pasta Nam Prik Pao to czerwonawo-brązowa pasta o silnym smaku czosnku. Chili i cukier są równie słodkie i pikantne, z pływającym sosem krewetkowo-rybnym. Doskonały dodatek do sosów, smażonego mięsa i sałatek warzywnych. Jedna jego...
Sos Thai Chili Mango – Sen Soy – autentyczny, tajski, gęsty, słodki sos na bazie naturalnych składników: chilli i mango.
Można stosować go, zarówno jako dodatek do oryginalnych potraw azjatyckich, takich jak krewetki czy warzywa w tempurze, jak również do bardziej tradycyjnych potraw takich jak żeberka, kotlety czy nawet parówki. Sos Chilli Mango Sen Soy...
Ostry oryginalny, tajski sos chilli, z lecącą gęsią w logo, produkowany ze świeżych papryczek z dodatkiem czosnku, cukru, soli i octu. Jego nazwa wywodzi się od miasta Si Racha, położonego na wschodnim wybrzeżu Zatoki Tajskiej.Nadaje potrawom intensywnej pikantności i wyrazu. Smak czosnku nie powinien dominować smaku całości. Nawet niewielki jego dodatek potrafi zmienić charakter potrawy.