Jedna z najbardziej popularnych koreańskich past chili, stosowanych głównie do przyrządzania KIMCHI i marynat. Można jej również z powodzeniem stosować do doprawiania innych potraw, np. bibimbap. Ma znakomity skład i idealnie się rozprowadza. W warunkach chłodniczych długo zachowuje świeżość.
Gochu po koreańsku oznacza chili, jang oznacza pastę ze sfermentowanej fasoli lub sos sojowy.
Ten niesamowity czerwony sos chili jest podstawą słodkich i pikantnych smaków kuchni koreańskiej i nadaje pikantnego smaku tak słynnym potrawom, jak grillowane mięso, bibimbap, zupa budae-jjigae i smażony ryż z kurczaka. .
Pikantny gochujang powoli staje się pikantny - jeśli jest właściwie stosowany, nigdy nie dociera do ust, ale tworzy surrealistyczny rezonans z otaczającymi smakami. Oczywiście czasami fajnie jest jeść, aż spalisz sobie język.
Sos Gochujang chili dotyka wielu smaków jednocześnie, pikantny, ale też słodki i pikantny z nutą słodyczy umami pod spodem, zwanym po koreańsku gamchilmat.
Skład: ryż sfermentowany, syrop kukurydziany, ostra papryka w proszku, woda, pasta sojowa, alkohol, sól, ekstrakt z pszenicy, sfermentowana soja, koncentrat soku z czosnku.
Produkt nie zawiera glutaminianu sodu.
Odpowiednia dla vegan i wegetarian.
Wartość odżywcza w 100 g :
Energia: 212 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy nasycony: 0 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 22 g
Białko: 4 g
Sól: 5,7 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
* PGIS- Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny