Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Skład: woda, odtłuszczone nasiona soi, syrop glukozowo-fruktozowy, sól, alkohol, pszenica, ekstrakt z drożdży, substancja konserwująca: E211, substancja słodząca: E 955
Produkt nie zawiera glutaminianu sodu.
Przepisy i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 44 kcal
Białko: 6 g
Węglowodany: 5 g
w tym cukry: 5 g
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Sól: 13,7 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się je na zasadzie...
Shitake / Shii-take / Poku / Twardnik japoński
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny....
Makaron błyskawiczny to jeden z najpopularniejszych makaronów w kuchni chińskiej. Jego niepowtarzalny smak i właściwości (które pozwalają na użycie tego makaronu praktycznie do każdego rodzaju potraw) sprawiają, iż ma on wielu wielbicieli na całym świecie.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Kraj pochodzenia:...
Makaron Zong Moc to rodzaj wermiszelu wykonanego z czystego galangalu, który nie używa wybielacza do wybielania, dzięki czemu ma nieprzezroczysty szary kolor. Często smażony bezpośrednio w suchym stanie na głębokim tłuszczu znacznie zwiększa swoją objętość, stając się lekkim i kruchym.
Używany jest jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelakich sałatek...
Wykonany z soi niemodyfikowanej genetycznie i w 100% naturalnie warzony przy użyciu tradycyjnej japońskiej technologii, bezglutenowy sos sojowy Megachef może zagwarantować Ci lepszy smak i zdrowszy wybór.
Bezglutenowy sos sojowy Megachef bezglutenowy ma wyraźny podstawowy smak, który może wzmocnić smak ulubionej potrawy, czyniąc ją niezbędną w Twojej...
Skład: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku
Produkt może zawierać alergeny: Pszenica, soja
Opis: Sos teriyaki powstaje na bazie sosu sojowego, cukru i przypraw, takich jak anyż czy kmin, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...
Sempio sos sojowy Jin S świetnie komponuje się z wieloma różnymi potrawami dzięki pikantnemu smakowi.
1. Pasuje do każdego dania dzięki obfitemu, pikantnemu smakowi
2. Standardowy sos sojowy o co najmniej 1,0% całkowitej zawartości azotu
3. Niedrogi sos sojowy, wyprodukowany dzięki 70-letniemu doświadczeniu firmy Sempio w zakresie fermentacji
Skład: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku
Produkt może zawierać alergeny: Pszenica, soja
Opis: Sos teriyaki powstaje na bazie sosu sojowego, cukru i przypraw, takich jak anyż czy kmin, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Skład: cukier, soja, pszenica, sól, woda
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych...
Wykonany z soi niemodyfikowanej genetycznie i w 100% naturalnie warzony przy użyciu tradycyjnej japońskiej technologii, bezglutenowy sos sojowy Megachef może zagwarantować lepszy smak i zdrowszy wybór.
Bezglutenowy sos sojowy Megachef bezglutenowy ma wyraźny podstawowy smak, który może wzmocnić smak ulubionej potrawy, czyniąc ją niezbędną w Twojej...
Skład: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku
Produkt może zawierać alergeny: Pszenica, soja
Opis: Sos teriyaki powstaje na bazie sosu sojowego, cukru i przypraw, takich jak anyż czy kmin, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...
Masa netto: 800g
Skład: soja, mąka pszenna, cukier, sól woda, ebhancers smakowe: (E621, E627, E631), substancja konserwująca: E211
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 ml
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat...
Przyprawa do żeberek wołowych CJ Beksul to pyszna przyprawa do żeberek wołowych sporządzona z idealnej złotej proporcji przypraw do wołowych żeberków, takich jak domowe jabłka i gruszki, czosnek, sake i pieprz, które ulepszają smak mięsa.
Pasta sojowa, znana również jako taotjo, jest wytwarzana ze sfermentowanych ziaren soi. Ugotowane ziarna soi miesza się z wodą, solą i odrobiną mąki pszennej, aby fermentować w garnkach na słońcu. Smak jest przyjemny i słony. Czasami sos jest mielony z kawałkami lub całymi ziarnami soi, a czasami bardzo drobno.
Haitian Yes! pasta sojowa jest produkowana w...
Naturalnie warzony, produkt odpowiedni dla Vegan. Bez wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i aromatów, bez konserwantów.
Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Pochodzący z Japonii, dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka. Powstaje w procesie fermentacji mieszaniny soi, pszenicy, wody oraz soli.
Sos sojowy Sen Soy...
Nasz naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari zawiera alkohol oprócz podstawowych składników soi, wody i soli. Jest całkowicie bezglutenowy. Podobnie jak nasz klasyczny sos sojowy jest warzony w całkowicie naturalnym procesie i w niczym nie ustępuje oryginałowi pod względem smaku czy wszechstronności.
Opakowanie wielokrotnego użytku. Wystarczy...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ryżu lub ziaren pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości dań orientalnych. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Skład: soja, mąka pszenna, sól, cukier, drożdże
Certyfikat PGIS * dla towarów sprowadzanych spoza UE,...
Data ważności 7/2023
Przyprawiona pasta sojowa Sempio Ssamjang wykonana ze słodkiej i pikantnej cebuli w połączeniu z kuszącym czosnkiem oferuje lekki i przyjemny smak koreańskim miłośnikom grilla i każdemu, kto kocha świeże warzywa. Składniki, takie jak cebula, czosnek, nasiona sezamu i imbir, nadają Sempio Ssamjang Seasoned Soybean Paste nieodparty smak.
Pasta sojowa jest powszechnie znana jako doenjang i jest to pasta ze sfermentowanej fasoli wytworzona z soi i solanki.
Pasta sojowa jest powszechnie używana do przygotowania zupy sojowej i może być również używana jako dodatek. Jest spożywany jako przyprawa do warzyw i do maczania.
Można go również mieszać z czosnkiem i olejem sezamowym, aby uzyskać...
Przyprawiona pasta sojowa Sempio Ssamjang wykonana ze słodkiej i pikantnej cebuli w połączeniu z kuszącym czosnkiem oferuje lekki i przyjemny smak koreańskim miłośnikom grilla i każdemu, kto kocha świeże warzywa. Składniki, takie jak cebula, czosnek, nasiona sezamu i imbir, nadają Sempio Ssamjang Seasoned Soybean Paste nieodparty smak.
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.