Kod produktu: 151561

Marka: EAGLOBE

Makaron Chunsi Ramen Lanzhou 2kg

Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia. 

Cena 32,55 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 631664

Marka: Asia-Foods

Mango Suszone Asiafoods 200g

Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne. Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...

Cena 15,64 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 103453

Marka: Vinaseed

Ryż Jaśminowy VJ Gold 5kg

Ryż Vinaseed VJ Gold produkowany jest zaawansowaną japońską technologią, ma charakterystyczny aromat, bogaty smak, lepki i słodki ryż. Ryż VJ Gold to pyszny, wysokiej jakości produkt ryżowy wytwarzany z wyśmienitych odmian ryżu, ściśle kontrolowany na wszystkich etapach: selekcji, uprawy i produkcji... aby zapewnić doskonałą jakość.

Cena 48,50 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 301492

Marka: JADE BRIDGE

Sos Teriyaki Gęsty 1,8L - Desly

Składniki: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku Produkt może zawierać alergeny: pszenica, soja Opis: Sos Teriyaki bazuje na sosie sojowym, cukrze i przyprawach, takich jak anyż czy kminek, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...

Cena 48,20 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: T151624

Marka: Asia-Foods

Makaron Ramen Fresh Asia-foods 200g

Makaron ramen różni się od innych rodzajów makaronów, makaron ramen jest wytwarzany z mąki pszennej, wody, soli i popiołu. Woda z popiołu chińskiego pomaga zwiększyć twardość i nadać makaronowi charakterystyczny smak i żółty kolor. świeży makaron ramen do przygotowania ciekawych potraw japońskich i koreańskich. Makaron ramen ma różne kształty i długości,...

Cena 3,20 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Przepis na domowe Mochi z pastą z fasoli czerwonej i mung oraz sezamem

star
star
star
star
star

Przepis na domowe Mochi z pastą z fasoli czerwonej i mung oraz sezamem

Składniki:

- 1 szklanka mąki ryżowej kleistej (glutinous rice flour)

- 3/4 szklanki mleka kokosowego

- 1/4 szklanki cukru palmowego

- 1/2 szklanki pasty z czerwonej fasoli (anko)

- 1/2 szklanki fasoli mung obłuskanej

- 2 łyżki czarnego sezamu

- 2 łyżki białego sezamu

- Skrobia ziemniaczana lub kukurydziana (do oprószenia)

Instrukcje:

1. Przygotowanie fasoli mung

   Fasolę mung obłuskaną opłucz pod bieżącą wodą, a następnie ugotuj w garnku z wodą do miękkości (około 20-25 minut). Po ugotowaniu, odcedź i zmiksuj na gładką pastę. Możesz dodać trochę cukru palmowego do smaku.

2. Przygotowanie ciasta na mochi

   W misce połącz mąkę ryżową kleistą z cukrem palmowym. Stopniowo dodawaj mleko kokosowe, mieszając, aż masa będzie jednolita i gładka. Upewnij się, że nie ma grudek.

3. Gotowanie ciasta  

   Przenieś masę do naczynia odpornego na wysoką temperaturę (np. miski do mikrofalówki). Gotuj na parze przez około 15 minut, aż ciasto stanie się półprzezroczyste i elastyczne. Możesz też użyć mikrofalówki: gotuj przez 1 minutę na wysokiej mocy, zamieszaj i powtórz proces jeszcze 2-3 razy, aż masa będzie odpowiednia.

4. Oprószanie skrobią  

   Posyp blat skrobią ziemniaczaną lub kukurydzianą, aby ciasto się nie kleiło. Przełóż masę na blat i lekko oprósz skrobią, aby łatwiej było z nią pracować.

5. Formowanie mochi 

   Podziel ciasto na małe kawałki wielkości piłeczki golfowej. Rozpłaszcz każdy kawałek na dłoni, formując okrągły placuszek.

6. Nadzienie

   Na środku każdego placuszka umieść po łyżeczce pasty z czerwonej fasoli lub fasoli mung. Starannie zlep brzegi, formując kulkę.

7. Sezam  

   Na suchej patelni podpraż czarny i biały sezam przez kilka minut, aż zaczną wydzielać intensywny aromat. Następnie oprósz nimi kulki mochi, aby nadać im dodatkowy smak i teksturę.

8. Podawanie 

   Gotowe mochi są najlepsze do spożycia od razu. Można je przechowywać w lodówce przez 1-2 dni.

Wskazówki:

- Jeśli chcesz, aby nadzienie było bardziej kremowe, możesz zmieszać pastę z fasoli mung z odrobiną mleka kokosowego.

- Mochi można również mrozić, ale najlepiej smakuje świeże.

Smacznego!

źródło zdjęcia

Bubbies Homemade Desserts - Mochi

Udostępnij tę treść

Zaloguj się, aby ocenić ten produkt

Śledź nas na Facebooku