Kod produktu: 120123

Marka: Cock Brand

BAEL - suszone kleiszcze smakowite - COCK - 200g

Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku. Skład: 100% suszone owoce...

Cena 13,00 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 102981

Marka: Royal Dancer

Ryż Jaśminowy Royal Dancer 2024 Tajski 4,54kg

Skład: ryż jaśminowy 100% (Thai Hom Mali rice) Masa: 4,54 kg  Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.  *PGIS- Państwowy Graniczny Inspektoriat Sanitarny

Cena 45,00 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 151561

Marka: EAGLOBE

Makaron Chunsi Ramen Lanzhou 2kg

Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia. 

Cena 32,55 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 631664

Marka: Asia-Foods

Mango Suszone Asiafoods 200g

Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne. Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...

Cena 15,64 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Tradycyjne sajgonki po Hanojsku (Nem Rán)

Kategorie : Przepisy
star
star
star
star
star

Składniki: Do farszu:

  • 300g mielonej wieprzowiny
  • 100g krewetek, obranych i drobno posiekanych (opcjonalnie)
  • 50g suszonego makaron vermicelli z mąki ararutowej (namoczonego w ciepłej wodzie przez 10 minut, odcedzonego i pociętego na małe kawałki)
  • 50g suszonych grzybów mun (namoczonych w ciepłej wodzie przez 20 minut, następnie drobno posiekanych)
  • 1 średnia marchewka, starta
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 2 szalotki, drobno posiekane
  • 1 jajko (do związania farszu)
  • 1 łyżka sosu rybnego (nuoc mam)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli

Do zawijania:

Do smażenia:

  • Olej roślinny (do smażenia na głębokim tłuszczu)

Do sosu (Nuoc Cham):

  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 mała czerwona papryczka chili, drobno posiekana (opcjonalnie)
  • 1 łyżka startej marchewki (opcjonalnie, do dekoracji)

Instrukcje: Krok 1: Przygotowanie farszu

  1. W dużej misce połącz mieloną wieprzowinę, posiekane krewetki (jeśli używasz), namoczony makaron vermicelli z mąki ararutowej, grzyby mun, startą marchewkę, posiekaną cebulę, czosnek i szalotki.
  2. Dodaj jajko, a następnie sos rybny, cukier, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aby farsz był jednolity.

Krok 2: Zawijanie sajgonek

  1. Napełnij duży płaski talerz ciepłą wodą. Zanurz krótko arkusz papieru ryżowego (ok. 5-10 sekund), aż zmięknie. Uważaj, by nie zamoczyć go za długo, bo może się rozerwać.
  2. Połóż zmiękczony papier ryżowy na płaskiej powierzchni. Na dolną część arkusza nałóż około 1 łyżkę farszu.
  3. Złóż boki arkusza do środka, a następnie zwiń go ciasno od dołu do góry, aby dokładnie zamknąć farsz.

Krok 3: Smażenie sajgonek

  1. W głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu do temperatury około 170-180°C.
  2. Smaż sajgonki w małych partiach, aby nie przepełnić patelni. Każdą partię smaż przez około 5-7 minut, obracając od czasu do czasu, aż staną się złociste i chrupiące.
  3. Wyjmij sajgonki i odsącz na ręcznikach papierowych.

Krok 4: Przygotowanie sosu

  1. W małej misce wymieszaj sos rybny, cukier, sok z limonki i wodę, aż cukier się rozpuści.
  2. Dodaj posiekany czosnek, chili i startą marchewkę (opcjonalnie) dla dodatkowego smaku i dekoracji.

Krok 5: Podawanie

  • Ułóż chrupiące sajgonki na talerzu i podawaj z świeżą sałatą, liśćmi mięty oraz sosem do maczania. Można także dodać makaron ryżowy i zawijać sajgonki z ziołami w tradycyjny sposób.

Smacznego!

źródło zdjęcia:

Cha gio

Udostępnij tę treść

Zaloguj się, aby ocenić ten produkt

Śledź nas na Facebooku