Kod produktu: 102981

Marka: Royal Dancer

Ryż Jaśminowy Royal Dancer 2024 Tajski 4,54kg

Skład: ryż jaśminowy 100% (Thai Hom Mali rice) Masa: 4,54 kg  Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.  *PGIS- Państwowy Graniczny Inspektoriat Sanitarny

Cena 45,00 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 151561

Marka: EAGLOBE

Makaron Chunsi Ramen Lanzhou 2kg

Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia. 

Cena 32,55 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 631664

Marka: Asia-Foods

Mango Suszone Asiafoods 200g

Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne. Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...

Cena 15,64 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 103453

Marka: Vinaseed

Ryż Jaśminowy VJ Gold 5kg

Ryż Vinaseed VJ Gold produkowany jest zaawansowaną japońską technologią, ma charakterystyczny aromat, bogaty smak, lepki i słodki ryż. Ryż VJ Gold to pyszny, wysokiej jakości produkt ryżowy wytwarzany z wyśmienitych odmian ryżu, ściśle kontrolowany na wszystkich etapach: selekcji, uprawy i produkcji... aby zapewnić doskonałą jakość.

Cena 48,50 zł
Więcej
W magazynie

Kod produktu: 111553

Marka: HIEP LONG

Papier Ryżowy Wietnam Hiep Long 500g

Papier ryżowy to cienkie, okrągłe placki otrzymane z mąki ryżowej. Służy do zawijania dowolnego farszu. Jest on podstawą potrzebną do przyrządzania wietnamskiej specjalności - sajgonek. Skład: mąka ryżowa, woda, sól.  Właściwości: produkt w pełni naturalny - 100% czystego ryżu, bez domieszki tapioki bez glutenu, wolny od tłuszczu. Przepisy i zastosowanie:...

Cena 12,80 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Jak przygotować pyszne Pad Thai w domu (wersja 1)

Kategorie : Przepisy
star
star
star
star
star

Pad Thai to klasyczne tajskie danie, które łączy w sobie makaron ryżowy, soczyste krewetki lub kurczaka, jajka, tofu, świeże warzywa oraz aromatyczny sos na bazie tamaryndowca, sosu rybnego i cukru palmowego. Całość jest posypana chrupiącymi orzeszkami ziemnymi i podawana z limonką. To danie jest szybkie do przygotowania i pełne egzotycznych smaków, idealne na każdą okazję.

Składniki: Sos Pad Thai:

Makaron:

Dodatki:

  • 200 g krewetek lub kurczaka (pokrojonego w cienkie paski)
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 1 szalotka (posiekana)
  • 100 g kiełków fasoli mung
  • 50 g tofu (pokrojonego w kostkę)
  • 2 łyżki oleju (np. arachidowego lub roślinnego)
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych (uprażonych i drobno posiekanych)
  • 1 limonka (pokrojona na ćwiartki)
  • Świeża kolendra (do dekoracji)
  • Suszone papryczki chili (opcjonalnie, do smaku)

Przygotowanie:

  1. Makaron: Zalej makaron ryżowy ciepłą wodą i odstaw na około 20-30 minut, aż zmięknie. Następnie odcedź go i odstaw na bok.

  2. Sos Pad Thai: W małym rondelku, na małym ogniu, połącz sos rybny, cukier palmowy, sok z tamaryndowca, sos sojowy i sos ostrygowy. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, a sos stanie się gładki. Odstaw na bok.

  3. Przygotowanie składników: Na dużej patelni lub woku, rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj czosnek i szalotkę, smaż przez kilka minut, aż zmiękną i będą pachnące.

  4. Dodaj białko: Dodaj krewetki lub kurczaka na patelnię i smaż, aż będą gotowe (około 3-5 minut). Jeśli używasz tofu, dodaj je w tym momencie.

  5. Dodaj jajka: Przesuń składniki na bok patelni, a na pustej części wbij jajka. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną.

  6. Makaron: Dodaj makaron ryżowy na patelnię, a następnie wlej przygotowany wcześniej sos. Dokładnie wymieszaj, aby makaron równomiernie pokrył się sosem.

  7. Dodaj dodatki: Dodaj kiełki fasoli mung i połowę orzeszków ziemnych. Smaż jeszcze przez minutę, aż wszystko będzie dobrze wymieszane i gorące.

  8. Serwowanie: Przełóż Pad Thai na talerze, posyp resztą orzeszków ziemnych, świeżą kolendrą i ewentualnie suszonymi papryczkami chili. Podawaj z ćwiartkami limonki, aby każdy mógł dodać sok do smaku.

Smacznego!

źródło zdjęcia

PadThai ผัดไท Photographed by Trisorn Triboon

Udostępnij tę treść

Zaloguj się, aby ocenić ten produkt

Śledź nas na Facebooku