Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Opis: Plastry imbiru w słodkawej zalewie octowej służą do oczyszczenia kubków smakowych w trakcie spożywania różnych rodzajów sushi, a jego antybakteryjne i wspomagające trawienie właściwości pozwalają na bezpieczne jedzenie surowej ryby.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przesupać do pojemnika z wieczkiem lub do słoika. Otwarty produkt trzymać w lodówce przez 2 tygodnie.
Opis: Plastry imbiru w słodkawej zalewie octowej służą do oczyszczenia kubków smakowych w trakcie spożywania różnych rodzajów sushi, a jego antybakteryjne i wspomagające trawienie właściwości pozwalają na bezpieczne jedzenie surowej ryby.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przesupać do pojemnika z wieczkiem lub do słoika. Otwarty produkt trzymać w lodówce przez 2 tygodnie.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Opis: Plastry imbiru w słodkawej zalewie octowej służą do oczyszczenia kubków smakowych w trakcie spożywania różnych rodzajów sushi, a jego antybakteryjne i wspomagające trawienie właściwości pozwalają na bezpieczne jedzenie surowej ryby.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przesupać do pojemnika z wieczkiem...
Ryż biały kleisty wysokiej jakości - do sushi i dań kuchni azjatyckiej. Tsuru to wyselekcjonowane ziarna ryżu o charakterystycznie okrągłym kształcie i subtelnie słodkawym smaku. Po ugotowaniu nabiera przyjemnej puszystości oraz odpowiednio lepkiej konsystencji, która umożliwia łatwe formowanie kulek ryżowych, rolek maki oraz porcji nigiri. Gotowany z...
Masa netto: 160 ml
Skład: ekstrakt sezamowy 100%.
Informacja Alergenna:
Produkt zawiera alergeny: sezam
Przepisy i zastosowania:zobacz przepisy
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny...
Ryż Akitakomachi jeden z najbardziej popularnych, wysokogatunkowych i cenionych gatunków ryżu do sushi w Japonii. Odpowiednio przygotowany posiada idealną lepkość, jednoczesnie zachowująć jędrność i puszystość. Jego zapach jest wyjątkowo przyjemny. Ze względu na długość wegetacji, jego zbiory odywają się jedynie raz do roku. Stosunek popytu do dostępności...
Naturalnie warzony sos sojowy
Ta delikatna przyprawa jest tak wszechstronna; stosować w produktach codziennego użytku, takich jak kurczak, ryby, steki, kotlety, kiełbaski, burgery, zupy i gulasze, dania z jajek, dania z makaronu itp., a także do grillowania i sosów do sałatek.
Europejska Unia Wegetarian - V-Label.eu - Vegan
Kikkoman jest zastrzeżonym...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy...
Sempio sos sojowy Jin S świetnie komponuje się z wieloma różnymi potrawami dzięki pikantnemu smakowi.
1. Pasuje do każdego dania dzięki obfitemu, pikantnemu smakowi
2. Standardowy sos sojowy o co najmniej 1,0% całkowitej zawartości azotu
3. Niedrogi sos sojowy, wyprodukowany dzięki 70-letniemu doświadczeniu firmy Sempio w zakresie fermentacji
Skład: 100% ryż średnioziarnisty
Ten średnioziarnisty ryż zdecydowanie różni się od tego, który jemy na co dzień. Po prawidłowym ugotowaniu jest odpowiednio kleisty, dzięki czemu idealnie nadaje się do sushi.
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy na opkaowaniu
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu